FELVÉTELI FELKÉSZÍTŐ 2022

FELVÉTELI FELKÉSZÍTŐ

2022. február 7. – április 5.

 

A Soproni Egyetem FMK Alkalmazott Művészeti Intézet (amisopron.hu) szervezésében felkészülési lehetőséget biztosítunk a felvételi vizsgákra. A képzésen tanárainkkal és hallgatóinkkal találkozhattok. A felvételi felkészítés mellett műtermi foglalkozásokat, továbbképzéseket és egyéb rendezvényeket is szervezünk. Az AMI Előkészítő Tanfolyama három típusú kurzust oktat: rajzot, plasztikát és tervezést.

 

RAJZ

A rajzi képzés célja, hogy képes legyél a látványt hűen ábrázolni. Az órákon modell és beállítás segítségével gyakoroljuk a perspektivikus rajzolást és az anatómia alapjait, valamint a festési gyakorlatok keretében a színek használatát. Rajzórán grafitceruzával, szénnel, pitt- és pasztellkrétával, tussal, akvarellel és temperával dolgozunk.

 

PLASZTIKA

A plasztika kurzuson nagy hangsúlyt kap a formák kialakítása, terek és tömegek viszonyának megfigyelése. A plasztika a szobrászati alapok mellett a tervezői szakmák egyik alapkitétele. Ezen órák keretében mintázással, gipszöntéssel és papírplasztikával foglalkozunk. Fő anyagaink az agyag, papír, gipsz, fa.

 

KREATÍV TERVEZÉS

Minden szakunk más, de a tervezési folyamat közös: megismerésen és kísérletezésen alapszik. A munka kutatással és vázlatokkal kezdődik, végül tervekkel, makettekkel és látványtervekkel zárul. A tanfolyam elején csoportban, egységes feladatokon dolgoztok, majd a képzés végéhez közeledve a választott szakra specializálódva fejezitek be a munkákat.

 

A kurzusok egymástól függetlenül is látogathatóak, és részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A tanfolyam önköltséges, egyetemi hallgatói jogviszony nem keletkezik és nem mentesít a felvételi vizsga kötelezettségei alól. Szívesen nyújtunk további tájékoztatást telefonon, e-mailben vagy személyesen az Alkalmazott Művészeti Intézetben előzetes egyeztetést követően.

 

A foglalkozásoknak az AMI épülete ad otthont (Soproni Egyetem, P épület)

A tanfolyam helyszíne és levelezési címe: H-9400 Sopron, Cházár András tér 1. (Erzsébet kert)

A foglalkozások időtartama: szombatonként 9:00-11:45, 12:00-14:45, 15:00-17:45

Jelentkezés: ami.elokeszito@uni-sopron.hu

 

EZ AZ AMI NEKED KELL
#amisopron